אנטריקוט מעושן (20 מנות)מה צריך?
5-6קילו אנטרקוט טרי עד העצם, מפרה מבכירה
לתיבול:
2כפות מלח גס
2כפות פלפל שחור גרוס
:אופן הכנה
מכניסים למעשנה את הנתח למדף תחתון למשך כשעה והופכים במהלך העישון.
לאחר שעה, עוטפים היטב בנייר אלומיניום, מעלים את גובה הרשת ומעשנים למשך כשלוש שעות נוספות.
מוציאים מהמעשנה, ומניחים את הנתח על קרש חיתוך, למנוחה של חצי שעה לפחות.
מתבלים במלח ופלפל, פורסים ומגישים.
טיפ לוהט:
כדאי להקפיד לא לתבל את הנתח במלח ופלפל לפני כניסתו למעשנה כדי לא לקבל טעמים של תבלינים חרוכים.
נקניקיות מרגז ים תיכוניות (12-15 נקניקיות)
מה צריך?
קילו וחצי בשר בקר טחון פעמיים, מומלץ להשתמש בנתח שפונדרה
2 כפות פפריקה מתוקה
כפות פפריקה חריפה 2
כף מלח
כפית פלפל שחור
כף קימל טחון
כף כמון
חצי כוס מים
מטר וחצי מעיים סינטטיות
חוט שמשון
:אופן הכנה
בקערה מערבבים בצורה יסודית את כל התבלינים יחד עם הבשר והמים , במידה וטוחנים בבית את הבשר, מתבלים לפני הטחינה.
מעבירים את התערובת למכונת הטחינה עם אביזר המילוי, ומלבישים את המעיים על אביר המילוי.
ממלאים את המעיים כך שלא יהיו דחוסים מדי, ומחלקים בצורה שווה לנקניקיות במשקל 100-120 גרם לאחת. קושרים כל נקנקיה בעזרת חוט הקשירה.
לפני הצלייה, שומרים את הנקניקיות עד יומיים במקרר.
מומלץ לשלוק את הנקניקייה במים בטמפרטורה של 80 מעלות.
צולים את הנקנקיות על פלנצה עד לצריבה קלה ומגישים.
תפוחי אדמה פשוטים ומנצחים (6 מנות)
מה צריך?
12 מנות תפוחי אדמה אדומים, אפשר גם בהירים
חצי כוס שמן זית
כף מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
כפית סוכר חום
כף אורגנו יבש קצוץ
אופן הכנה:
בסיר עם מים ומלח מבשלים את תפוחי האדמה על אש גבוהה עד לריכוך. אפשר לבדוק זאת על ידי הכנסת סכין שפיצית שחודרת בקלות.
מעבירים למסננת ומצננים.
בעזרת כף היד מועכים קלות כל תפוח אדמה.
מזלפים שמן זית, מפזרים באופן שווה את התבלינים ומניחים על הגריל עד שתפוחי האדמה צרובים מכל הכיוונים.
קונפי שום (פריט חובה בדרך אל המזווה המושלם)
מה צריך?
כלי חרס / מתכת עם מכסה שמתאים להניח על הגריל
קילו וחצי שיני שום קלופות
שמן זית לכיסוי
איך מכינים?
בכלי חרס או מתכת שאפשר להניח על הגיל, מניחים את שיני השום ומכסים בשמן זית.
מבשלים על להבה נמוכה על הגריל עד לבעבוע עדין.
מורידים מהאש אחרי כ - 20 דקות. מחכים שהשמן יתקרר ומעבירים לצנצנת מעוקרת. שומרים מחוץ למקרר.
בכדי לשמר את הקונפי לאורך זמן, הקפידו להוציא את שיני השום בכפית נקייה.
בתאבון....
למידע נוסף בקרו אותי ב: www.drorpilz.co.il