דף הבית ס איך לבחור גריל גז?

איך לבחור גריל גז?

איך לבחור גריל גז?

גריל גז משדרג את צליית הבשר ומקל על החיים: חסל סדר נפנופים ולכלוך, פחמים שמזיקים לבריאות וסטייקים שרופים. המבחר בשוק גדול, וכמותו גם טווח המחירים, אז איך בוחרים? בודקים שלושה סוגים של נתונים: אלה שבלעדיהם אי אפשר, אלה שילמדו אתכם שמדובר בגריל איכותי, אמין ועמיד, ואלה שישמשו אתכם לביצוע בחירה אישית מושכלת.

הכרחי:

• אישור מכון תקנים – על בטיחות לא מתפשרים!
• מכסה – אחד ההבדלים המרכזיים בין גריל ומנגל. סגירת המכסה גורמת לסירקולציה של החום וחוסכת מהמנגליסט התורן (לפחות חלקית) עשן בעיניים. המכסה אחראי גם על טעמו הייחודי של הבשר בצליית גריל: בתהליך שריפת הגז נפלטים אדי מים, והמכסה הסגור שומר עליהם מלהתאדות לאוויר הפתוח ותורם לעסיסיות הבשר.
• מערכת לניקוז שומנים ואיסופם, שמאפשרת ניקוי קל ויעיל של הגריל.
• מפזרי חום בין הבוערים לרשת הצליה שעליה מונח הבשר – אין לצלות על אש גלויה.
• פיזור אחיד של הבוערים ומפזרי החום, כדי לשמור על צליה אחידה.

מדדי איכות:
 
• אבא ואמא – מומלץ לרכוש גריל מחברה ותיקה מוכרת ומקצועית, אשר מחזיקה חלקי חילוף ונותנת שירות תיקונים.
• יציבות – גריל מאוזן וכבד, שאינו מתנדנד
• חומרי גלם איכותיים – ברזל יצוק או נירוסטה
• עובי וחוזק: האמבטיה, המכסה, הרשת ומפזרי החום – כל אלה תורמים הן לצליה יעילה יותר והן לעמידות הגריל וקצב התבלות החלקים.

התאמה אישית:

• תקציב – מחירי הגרילים האיכותיים נעים בין 1500-5000 ₪, התחשבו בתקציב שעומד לרשותכם, לרבת התקציב לעזרים נלווים (למשל: כיסוי שימנע חלודה, רקבון ובלאי מואץ).
• מיקום – התחשבו בשטח בו אמור הגריל להיות מוצב (מרפסת, גינה), כדי לבחור את גודל המתקן. נדרש מרווח של מטר מכל צד של הגריל אל הקיר הסמוך, וגם מעליו.
• אחסון – גריל שנרצה לנייד מן המחסן החוצה, כדאי שיהיה מצוייד בגלגלים. אם הגריל מאוחסן באופן קבוע במרפסת, כדי לבחור מתקן שמצוייד במדפי צד מתקפלים
• מספר סועדים – משפיע על גודל שטח הצליה. לשימוש משפחתי של 5 נפשות יספיק גריל של שני בוערים מברזל יצוק (בוערי נירוסטה יוצרים פחות חום, לעתים יידרשו שלושה בוערים מנירוסטה). 8-10 אנשים ישבעו ביעילות מגריל של 3 בוערים מברזל יצוק או ארבעה בוערי נירוסטה, ואם אתם מאכילים בקביעות למעלה מ-10 אנשים, גרילים של 4 ואף 5 בוערי ברזל (או 5-6 בוערי נירוסטה) יעשו את העבודה באירועים של 20-25 איש. • תדירות השימוש – משתמשים בגריל לעתים תכופות? בחרו גריל שעשוי מחומרי גלם איכותיים ובעל מפזרי חום ורשתות עבים במיוחד, שכן אלה הראשונים להתבלות ולהתאכל מן הנוזלים שניגרים מהבשר.