שאלות נפוצות

 גרילי גז:
 
1. מהו BTU / KW?
   BTU הינה יחידה חום בריטית אשר היתה מקובלת בעבר גם בישראל. מידה זו מסמנת את ההיסק הקלורי שיוצר הגריל. כיום מקובל לעשות
   שימוש ביחידת KW.
 
2. מהי שיטת צלייה אוסטרלית?
   שיטת צלייה אוסטרלית היא שיטה בה הבוערים מאונכים זה לזה. בניגוד לשיטה הרגילה בה הבוער מכסה את כל שטח הצלייה של הגריל.
 
3. למה מיועדת פלטת הצלייה המחליפה את הרשתות בחלק מהגרילים?
   הפלטה מיועדת לצריבת הסטייקים משני צידיהם על מנת לכלוא את נוזלי הבשר בפנים ולהשאירו עסיסי. כמו כן, ניתן לצלות על הפלטה
   המבורגרים וחתיכות בשר קטנות כגון "מעורב ירושלמי".
 
4. האם מותר להשתמש בפחמי עץ להפעלת גרילי גז?
    בשום פנים ואופן אין להשתמש בפחמי עץ להפעלת גרילי גז. בגרילי גז יש להשתמש אך ורק באבני פחם או באבנים קרמיות. שים לב - בגרילי
    גז בהם יש מפזר להבה אין צורך להשתמש באבנים כלל!

5. באיזה ווסת יש להשתמש ?
    אם מחברים את הגריל למיכל גז רב פעמי של 5 ק"ג יש להשתמש בווסת לחץ של 30 גרם. שימוש בווסת בלחץ גבוה יותר או ללא ווסת כלל
    יגרום להתכת קערת הגריל ולשריפת הבוער. כאשר מחברים את הגריל למערכת הגז הביתית אין צורך להשתמש בווסת.
 
6. הדלקתי את הגריל ונוצרה תופעה של להבה חוזרת. כלומר פרצה אש מתחתית הגריל. איך מונעים את זה?
    להבה חוזרת מתרחשת כאשר הצינורות המובילים גז לגריל נחסמים. התופעה מתרחשת כאשר עכבישים טווים קורים בתוך הצינורות ואז הגז
    אינו יכול לעבור בחופשיות והוא נכלא בצינור. לכן יש להקפיד לנקות את הבוערים לאחר כל תקופת איחסון ארוכה. כמו כן שאריות של מזון עלולות
    לחסום את הצינורות ולכן יש להקפיד לנקות את הגריל לאחר כל שימוש.

7. מהו "שילהוב" ?
    שילהוב הוא התפרצות של אש מתחת למזון המונח על הגריל בעת הבישול. השילהוב קורה כאשר שומנים מטפטפים על הבוערים ויוצרים אש.
    בגרילים בעלי מגש שומנים, כיסוי המגש בחול ובנייר אלומיניום והחלפתם בתום השימוש ימנע את השילהוב. כמו כן יש להמנע מזריית מלח על
    הבשר בעת הצלייה.

8. האם ניתן למצוא חלקי חילוף לגרילים?
    ניתן למצוא חלקי חילוף לגרילי הגז המיובאים על ידי חברת אמגזית בחנויות המפעל בלבד או במשלוח בדואר - יש ליצור קשר טלפוני עם 
    מחלקת שירות הלקוחות של החברה.

9. למה משמש מפזר הלהבה?   
    מפזר הלהבה משמש כמקור לפיזור החום באופן אחיד לשטח רשתות הצלייה בגריל גז. מפזר הלהבה מונח מעל הבוערים והוא מחליף את אבני
    הפחם. השומנים הניגרים מהבשר הופכים לנוזלים במהלך הצלייה וניגרים על מפזר הלהבה והופכים לעשן הנותן את טעם "הברביקיו" למזון.
 
אוהלים:
 
1. אילו סוגי אוהלים קיימים באמגזית ומה ההבדל ביניהם?
    לחברת אמגזית אוהלים משני סוגים: אוהלי איגלו ואוהלי פתיחה בן רגע. אוהלי האיגלו מורכבים על גבי שני סטים של מוטות פיברגלס וצורתם
    כצורת איגלו. בסידרה אוהלים ל-2 ול-4 אנשים (ראה בסעיף הבא - כמות האנשים הינה בגדר המלצה בלבד! יש לבחון את מידות האוהל). אוהלי
    הפתיחה בן רגע נפתחים מבפנים כמו פתיחת מטרייה. בסידרה זו אוהלים ל- 2, 4, 6 ו-8 אנשים.
 
2. אנחנו זוג הורים לשני ילדים, האם אנו זקוקים לאוהל 4 אנשים או יותר גדול?
    המידות הרשומות על האוהל מציינות שינה של אדם ממוצע ללא תיקים וללא רווח בין אדם לאדם. לכן יש להתייחס למידות האוהל ולא לכמות
    האנשים הרשומה על האוהל.